2016. október 2., vasárnap

A körülmetélt pénisz új erogén zónái

Meglepő lehet már maga a cím is. A körülmetélés során a fitymát eltávolítják, tehát kevesebb lehetőség adódik a testi örömök élvezetére. Ez a nézet nagyon elterjedt a körülmetélés ellenzőinek táborában, de akkor sem tévedhetünk nagyot, ha azt mondjuk, hogy még a támogatók egy része is így gondolja. Egyszerű a gondolatmenet is: kevesebb szövet, kevesebb érző idegvégződés, kevesebb élvezet. De vajon biztosan így van-e ez? Ebben a bejegyzésben ezt a témát járjuk körül.

Akik megakadnak a fenti gondolatmenetnél, azok figyelmen kívül hagynak egy nagyon fontos tényt. A fityma eltávolításával megváltozik a pénisz anatómiája, bizonyos szexuálisan aktív vagy aktívvá tehető terület hozzáférhetősége. Ezzel pedig lehetővé válik a testi örömök fokozott megélése. Milyen területekre gondolok elsősorban?

  1. A megmaradó bőr feszesebbé válik. Lényeges ez? Alex Comfort klasszikus könyve, A szex öröme hivatkozik arra, hogy a pénisz bőrének feszes hátrahúzása nagymértékben megnöveli a férfi élvezetét. Ha a körülmetélt pénisz szárán a bőr kellően feszes merevedéskor, ezt a fokozott élmény gyakorlatilag automatikusan a rendelkezésre áll. Mind akkor, amikor a pénisz a hüvelybe befelé, mind pedig amikor kifelé mozog. A hangsúly a második részen van, ilyenkor egy nem körülmetélt péniszen a bőr akadály nélkül mozoghat előre, és csökken(het) az élvezeti érték.
  2. A vágás helye, a heg maga is erogén zóna, erről nagyon sok körülmetélt férfi beszámolt, sokan erre a területre koncentrálnak például önkielégítés közben is. A fityma eltávolítása után a szár bőrét és a belső fityma megmaradó gallérját összevarrják. Ezáltal olyan területek között jön létre szoros kapcsolat, amelyek korábban egymástól távolabb helyezkedtek el. A belső fityma fokozott ingerelhetősége igy könnyebben “átragad” olyan területre, nevezetesen a hímvessző szárára, amely korábban kevesebb ingerlést vagy figyelmet kapott. Összességében megnő annak a felületnek a nagysága, ami örömhöz juttatja a férfit.
  3. A megmaradó belső fityma az erekció teljes időtartama alatt szabadon ingerelhető. Változó, hogy mennyi belső fityma marad meg a körülmetélés után, de valamennyi azért szokott. Tipikusnak mondható az 1-2 cm közötti érték. Ez az egyik legérzékenyebb terület, gyakorlatilag olyan érzés, mintha a makk nagyobb lenne, hiszen nagyon hasonlóan ingerelhető.
  4. A makk peremének a hátsó fala teljesen szabad az erekció során. Ez az a terület, amely a nem körülmetélt péniszen hagyományos közösülés közben gyakorlatilag nem kap ingert. Elsősorban a kifelé mozgásnál lenne jól ingerelhető, de ilyenkor meg ütközőként szolgál a pénisz lazább bőrének, tehát gyakorlatilag fedve marad. Ami nagy kár, mert egyébként fantasztikusan érzékeny terület, nagyon meghálálja a finom izgatást. Lehetséges elélvezni kizárólag ennek a résznek az ingerlésével is, sok körülmetélt férfi önkielégítéskor ezt a területet izgatja elsősorban.

    A belső fityma és a makk peremének kombinált ingerlése kedvelt megoldás a körülmetélt partnerek kézzel történő kielégítése során.

  5. A makk kézzel, akár síkosítás nélkül is ingerelhetővé, masszírozhatóvá válik. A makk túlérzékenysége a körülmetélés után normalizálódik, a korábban kellemetlen, esetleg fájdalmas érintések örömforrássá változnak. Síkosító nélkül is érdemes kísérletezni a finom masszírozással.

Ezeknek az erogén zónáknak a feltérképezése, hatékony kihasználása sokkal változatosabbá, örömtelibbé teheti a szexuális együttléteket.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Üzemeltető: Blogger.

© 2011 Körülmetélve, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena