2011. augusztus 4., csütörtök

A körülmetélés mint "testmódosítás"


Az angol Wikipedia-t olvasgatva tűnt fel, hogy a körülmetélést az úgynevezett "testmódosítások" közé sorolják. Gondoltam, utánanézek kicsit a dolognak, hiszen - főleg a fiatalok körében - népszerű dolognak számítanak az egyszerűbb testmódosítások, ls. tetoválás, piercing (persze ennyi erővel egy egyszerű fülbevaló is).
A testmódosítások elképesztően széles skálán mozognak: a piercingek alkalmazásától a mellimplantátumokon keresztül a láb elkötözésén és a nyak nyújtáson át egészen a fültágításig. Az érdeklődők egy, újabban az Index címlapjára kerülő blogon, a testmodositas.blog.hu-n tájékozódhatnak a gyakran a szélsőségeket sem nélkülöző lehetőségekről. Közös jellemzőjük ezeknek a változtatásoknak, hogy általában rituális, esztétikai, vagy önkifejezési célt szolgálnak, társadalmunkban feltehetően az utóbbi két ok dominál. Közös jellemzőjük még, hogy általában orvosi indok nélkül végzik el őket. Általában.
A listát olvasgatva egyedül a körülmetélés az, amelyet orvosi okok miatt is érdemes elvégeztetni, amelyet nem lehet túlzásba vinni, amely diszkrét, de elegáns végeredménnyel jár, és javítja a nemi életet. Minden olyan fiatalnak megfontolandó alternatíva, akinek tetszenek a - hangsúlyozom: visszafogott - testékszerek, tetoválások. A körülmetéléssel nem csak az esztétikáért, de az egészségükért, és a partnerük egészségéért is tehetnek.
Természetesen, amennyiben a körülmetélést nem orvosi ok miatt végzik el, lehetőség van a körülmetélés stílusát kiválasztani. Erről egy remek összefoglaló található a korulmeteles.hu lapon, "Az eredmény" menüpont alatt. Az egyéni stílus, ízlés tehát itt is megvalósítható. 

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Üzemeltető: Blogger.

© 2011 Körülmetélve, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena