2011. augusztus 4., csütörtök

Körülmetélés - 12 nap után


6 nap telt el az orvosi ellenőrzés, és 12 nap a műtét óta. Az első hét, ahogy már korábban is írtam, apró kellemetlenségektől eltekintve (ami főleg a kötözéssel való szöszölést jelentette) a gyors és fájdalommentes gyógyulás hete volt.
Múlt csütörtök óta az apró szétnyílást Neogranormon krémmel kenem, ennek hatására a terület érzékenysége jelentősen csökkent, feltételezem, megindult a gyógyulás. Sebhintőport azóta egyáltalán nem használok. 3-4 napja a kötések pofonegyszerűen eltávolíthatók, leragadásnak, vagy fájdalomnak nyoma sincs.
Hétfőn elfogyott a Peha-Haft rugalmas pólyám, az eredeti 4 cm széles helyett csak 8 cm-eset kaptam, ezt használom most középen kettévágva. Kicsit aggódtam, mert más fórumokon írták, hogy viszonylag nehéz beszerezni, nekem az első gyógyszertárban sikerült. A géz is fogytán van, holnap biztosan elfogy. Kicsit reménykedtem abban, hogy mire elfogy, elhagyhatom a kötözést is, de nem akarok még kockáztatni, főleg az alsó rész érzékenysége miatt.
Hétvége óta zuhanyzáskor már egyáltalán nem védem a sebet, a kötés eltávolítása után már közvetlenül is érheti víz a műtéti területet. Ez jó, mert elég sok macera volt előtte az óvszerekkel.
A varratokon látszik, hogy kezdik megadni magukat, gondolom, néhány napon belül elkezdenek nagyobb mennyiségben kipotyogni. Mivel a cérna az alsóban elég kellemetlen, szúros tud lenni, jelenleg úgy tervezem, hogy a varratok teljes kihullásáig folytatom a kötözést.
A kötözések közötti fél-egy órában pedig élvezem a makkom szabadságát :).

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Üzemeltető: Blogger.

© 2011 Körülmetélve, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena