2011. augusztus 4., csütörtök

Fityma vagy nem fityma - ez itt a kérdés II.


Tovább böngészgetve Alex Comfort A szex öröme c. munkáját, találtam még néhány szakaszt, amely említi a körülmetélést, vagy a fityma meglétét, illetve hiányát.
Ebben a bejegyzésben további két ilyen szemelvényt ragadnék ki:
Hímvessző

Ami a körülmetéltséget illeti, annak hatása inkább vallási, mint szexuális kérdés, lásd Fityma. Ha aggodalmak gyötörnek, szabaduljunk meg tőlük.

Karbantartás, ápolás: aki nincs körülmetélve, annak a fitymát egészen hátra kell húznia tisztálkodáskor; ha nem akar hátracsúszni a makk karimáján át, illetve csak elöl jön le, akkor rendbe kell hozatni (ez jelentéktelen kis műtét, tompa végű ollóval, és nem jelent szükségképpen körülmetélést). 
Hozzátenni érdemben keveset lehet. A kulcsgondolat itt talán a személyes higiénia, amely - meggyőződésem - egyértelműen a körülmetélés felé billenti a mérleg nyelvét. 
A hímvesszővel kapcsolatos problémák rettentő nagy százalékát teszik ki fitymaproblémák, így, a szerző ajánlását követve, ha bármilyen gondunk van, szabaduljunk meg tőle - szabaduljunk meg a fitymától. Bár a szűk fityma rendbehozása nem biztos, hogy körülmetélést jelent, az biztos, hogy a körülmetélés - mégpedig a teljes körülmetélés - az egyetlen olyan megoldás, amely egyszer és mindenkorra megoldja a potenciális problémákat. 
Nem értek egyet a szerzővel abban a kérdésben, hogy a fitymaprobléma nem jelent szükségszerű körülmetélést. Ha egyszer kialakult valamilyen fitymával kapcsolatos zűr, komoly esélye van annak, hogy - akár súlyosabb formában - kiújuljon. Nem érdemes kockáztatni, az egyetlen ésszerű döntés a körülmetélés elvégeztetése. Személyesen is tudok legalább 2-3 olyan esetről, amikor a körülmetélés elvégeztetése után az illető azon siránkozott, hogy miért nem csináltatta meg előbb... Mindenkinek a saját érdeke, hogy boldog, kiegyensúlyozott szexuális élete legyen. Ehhez - szilárdan hiszem - a fityma megléte teljesen lényegtelen, és szükségtelen. Azt kell meglátni, hogy fitymátlanul nem beszűkülnek, éppen ellenkezőleg, tágulnak a lehetőségek. Orvosilag indokolt esetben tehát nincs helye a hezitálásnak, ha pedig nincs különösebb oka, akkor is célszerű a teljes körülmetélés elvégzése.
Illetve:
Kézi munka

Végtelenül sokfélét lehet ebben a műfajban is csinálni, hiszen eleve két különböző árnyalatot ad, hogy hátrahúzott vagy hátrahúzatlan fitymával csináljuk, de akinél e választás nem adott, ott is bőven van variációs lehetőség. Ha a férfi nincs körülmetélve, akkor inkább ne dörzsöljük közvetlenül a makkot, kivéve, ha valami különleges hatást akarunk elérni. Legjobb, ha a nő közvetlenül a karima alatt fogja meg, a bőrt amennyire lehet hátrahúzza, és mindkét kezét használja: az egyikkel a tövénél szorítja a hímvesszőt s egy helyben tartja, vagy a herezacskót cirógatja, a másik keze hüvelyk- és mutatóujjával gyűrűt formál, vagy egész markával megragadja.
A kézi munka egy elég sarkalatos pont lehet, hiszen körülmetélés után nem áll rendelkezésre annyi felesleges bőr, hogy azt a makkon kényelmesen húzgálni lehessen. Azt gondolom, itt a kulcs az, hogy a hölgy partner ráérezzen, hogy a körülmetélt pénisznek a fedetlen makkja is bátrabban izgatható, illetve okosabban, hatásosabban lehet alkalmazni a szorításon és dörzsölésen alapuló technikákat.
Végszükség esetén - illetve a kezdeti tanuló időszakban - jól jöhet egy kis síkosító, de enélkül is remekül lehet boldogulni. Hölgyeim, főleg, akinek nem volt még dolga körülmetélt partnerrel: ne tessék megijedni a fitymátlan makktól! A képzelet határtalan lehetőségeket kínál, a siker csak az önök ügyességén múlik, és kellő átéléssel nem marad el a várva-várt eredmény - partnerük is felettébb hálás lesz a soha nem is sejtett kis női praktikák bevetéséért :).
Folytatás következik...

1 megjegyzés:

Mikka Makka írta...

Archív:

jovagasufiu 2010.08.13. 03:18:29

Én is olvastam, még jó 20 éve, Alex Comfort könyvét, s nagyon tetszett. Akkor még én is metéletlen voltam, de nagyon nagy figyelemmel olvatam az itt, meg az előző részben idézett szövegeket. Comfort nem különösebban körülmetélés-párti, de bennem mély benyomást keltett, amilyen természetességgel beszél a körülmetélésről, a körülmetélt férfiakról!

Csak így tovább!

Megjegyzés küldése

Üzemeltető: Blogger.

© 2011 Körülmetélve, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena